Gratis rådgivning

Rådgivningen er gratis og alle kan frit ringe til etologi.dk. Vurderer vi, at telefonisk rådgivning ikke er tilstrækkeligt, anbefaler vi adfærdsbehandling hjemme hos din hest. Afhængig af problemets omfang tilbyder vi også online service. Vi tilpasser altid behandlingen til hest og menneske. Vi har et tæt samarbejde med vore klienters egne dyrlæger.

etologi.dk (tidligere Kynologisk Center og Etologisk Institut) har tjent dyr og deres ejere siden 1983.

Professionel behandling af dyr med adfærdsproblemer

Såfremt en telefonsamtale ikke er nok til at løse et problem, anbefaler vi Individuel Terapi.

Nedenfor er blot nogle eksemplar på de adfærdsproblemer hos heste, som vi jævnligt støder på:

  • Trailer problemer
  • Angst
  • Aggressivitet
  • Stressrelaterede problemer, fx stereotyp eller urolig adfærd
  • Kommunikations-problemer fra jord/under rytter; hesten responderer ikke som ønsket

Hvordan foregår behandlingen?

Ved en konsultation besøger vi hesten, observerer den i omgivelserne og sammen med sine mennesker. Vi undersøger hesten ved hjælp af nogle øvelser og hører ejerens historie. Herudfra tilrettelægger og gennemgår vi en handlingsplan med redskaber, som ejeren eller anden tilknyttet person skal udføre med hesten i dagligdagen. Efter besøget sender vi et skriftligt program, normalt på fem sider. Vi anvender ikke standardprogrammer, idet vi betragter ethvert dyr og menneske som enkeltstående individer. Som opsummering kommer vi ud og følger op på behandlingen, så vi kan regulere programmet, såfremt det er nødvendigt. Denne første opfølgning er med i prisen og er ofte nok. Dog kan der, afhængig af problemets omfang, være behov for yderligere opfølgninger.

Priser og betaling

Individuel Terapi *1

Et besøg (ca. 2 timer), skriftligt program, en opfølgning (ca. 1½ time) samt løbende kontakt via telefon/mail koster 1.500 kr.

Ekstra opfølgning *2

Ekstra opfølgninger koster 375 kr. pr time.

**En kopi af din kvittering skal være os i henne indenfor 24 timer efter, at du foretog din reservation. Bliver du forhindret den aftalte dag og melder du afbud senest dagen før, giver vi dig en ny tid uden yderligere omkostninger. Bor du under 5 km fra 4200 Slagelse, slipper du for kørselsudgifter. Alle andre besøg tillægges kørselsudgifter ifølge statens takster. Hvis parkeringsgebyr påkræves, hvor hesten bor, bedes du betale udgifter hertil. Vi kører over hele landet.

Vi refunderer ikke betalte gebyrer.

Individuel Coaching

Vi tilbyder privat undervisning på hestens adresse eller der, hvor behovet er for, at vi mødes. Du kan vælge imellem, at få os ud eller online service (live eller via video).

Privat undervisning

Du modtager målrettet coaching i det, du ønsker at træne, med al fokus på din hest og dig. Vi anvender evidensbaserede metoder med respekt for hestens natur. Undervisningen er fokuseret på tovejs kommunikation hest & menneske imellem, hvor vi lægger vægt på gensidig forståelse og signal overensstemmelse. Du kan få hjælp med styrkelse af det generelle bånd, fastsatte færdigheder fra jord/ryg, miljøtræning, trin for trin trailertilvænning, tilridning, stimulering med kognitive opgaver for hesten osv. Er der opstået et problem tilbyder vi: Individuel Terapi.

Kom godt fra start

Vi tilbyder rådgivning før og umiddelbart efter hestens ankomst

Skal du have hest? 

Vi tilbyder vejledning både før og efter valget af hest. Få hjælp til, hvilke overvejelser, der er vigtige at gøre sig, ved valg af hest, hvem der er et godt match til dig og hvordan du kan forberede de bedst mulige rammer for din kommende hest. Vi rådgiver i optimale leveforhold på hestens præmisser.

Har du netop fået ny hest? 

Vi tager ud på hestens adresse og hjælper jer med at komme godt fra start sammen. Du får vejledning i, hvordan I får et harmonisk forhold, så din hest trives uden at udvikle problemadfærd.

Velfærds-konsultation

Optimer dit hestehold ved at give din hest de bedst mulige betingelser for at trives.

Få vejledning med din hests trivsel for øje. Lær hvordan du optimerer hestens velfærd med respekt for dens natur og behov. Forebyg samtidig problemadfærd og opnå et optimalt forhold med din hest.

Få trænet din hest

Vi tilbyder at komme ud at træne din hest. Uanset om målet er: indlæring af fastsatte færdigheder fra jord/ryg, miljøtræning, trailertræning, tilridning, kognitiv udfordring, almen stimulering, motionering eller slet og ret at give din hest gode oplevelser, kan vi hjælpe. Vi anvender evidensbaserede metoder med respekt for hestens natur. Vi lægger vægt på gensidig forståelse og signal overensstemmelse. Du bliver sat ind i hvilke signaler, vi anvender og er velkommen til at følge træningen undervejs. Du skal være opmærksom på, at din egen tilgang til træningen, er afgørende for, at du selv får success med at praktisere det indlærte efterfølgende. Ved adfærdsproblemer henviser vi til vores service: Individuel Terapi.


Priser

Alle beløb betales forud, indenfor 24 timer efter din reservation blev foretaget. Bliver du forhindret den aftalte dag og melder du afbud senest dagen før, giver vi dig en ny tid uden yderligere omkostninger.

Hos dig* (for online service se længere nede)

1 time: 375 kr.

RABAT (spar 250 kr.) ved 5 timer købt samlet: 1.650 kr.

RABAT (spar 750 kr.) ved 10 timer købt samlet: 3.000 kr.

MÅNEDSRABAT ved 20 lektioner á hver ca. 45 min. (hvis du fx ønsker hjælp med tilridning): 3.500 kr. pr måned

Mulighed for tilpasning af service.

*Bor du under 5 km fra 4200 Slagelse, slipper du for kørselsudgifter. Alle andre besøg tillægges kørselsudgifter ifølge statens takster. Hvis parkeringsgebyr påkræves, hvor hesten bor, bedes du betale udgifter hertil. Vi kører over hele landet.

Online

1 time: 220 kr.

RABAT (spar 100 kr.) ved 5 timer købt samlet: 1.000 kr.

RABAT (spar 400 kr.) ved 10 timer købt samlet: 1.800 kr.

Mulighed for yderligere rabat ved længerevarende træningsforløb.

Vi refunderer ikke betalte gebyrer.

Professionel hold-undervisning for alle

Vores hold er for dig: for hvem hesten kommer i første række. Se ‘vores tilgang’ og ‘målgruppe’ på siden: Om etologi.dk 

Små hold: med tid til individuel vejledning tilpasset hver enkelt hest og menneske.

Grupperabat: Der er penge at spare, hvis I er to eller flere, der går sammen om en lektion. Særligt, hvis I danner et hold, der strækker sig over flere lektioner, kan I spare penge. Kontakt os, så finder vi en pris. 

Hold på alle trin: Vi skræddersyer træningen, så den passer til hver enkelt hest og menneske

Teori og praksis under ét: Hos os er teori og praksis to sider af samme sag og derfor er begge dele integreret i undervisningen.

Hjemmeopgaver: Fra lektion til lektion får du opgaver at arbejde med, indtil du igen møder op til undervisning. Vi giver dig redskaberne og så er det op til dig, hvor meget arbejde, du vil lægge i træningen.

Certifikat: Såfremt du ønsker det, kan du vælge at udføre en lille test, som afslutning på dit kursus. Består du, får du et certifikat.

Før du begynder på hold

Vi gør opmærksom på, at al deltagelse foregår på eget ansvar.

Aflysning: Hvis vi af en eller anden årsag ikke er i stand til at afholde undervisning på et givent tidspunkt under dit forløb, vil det ikke gå ud over de antal lektioner, du har krav på og du vil blive informeret herom i så god tid før, som det er muligt.

RefunderingVi refunderer ikke betalte gebyrer.

Fuld eller delpasning af din hest – på dens egen adresse

Skal du ud at rejse eller af andre årsager har brug for hjælp med at få passet din hest, tilbyder vi at tage os kærligt af den imens. Vi passer den som en del af familien i dens eget hjem, imens du er væk, så den kan føle sig tryg i vante omgivelser. Din hest får kæl, pleje, motion og bliver stimuleret. Ind-/udlukning, fodring og udmugning kan ligeledes indgå i aftalen.

Kontakt os på 60 91 17 12 eller mail for nærmere info/aftale.

Ønsker du at få trænet din hest, imens du er væk, tilbyder vi servicen: ‘Få trænet din hest’, som du kan læse om nederst på siden: Individuel Coaching.

Næsearbejde

Heste har en meget veludviklet lugtesans, som er vigtig for deres overlevelse i naturen. I USA, er der nogle, der benytter disse evner og træner heste op i at udføre opgaver som næse-, søge- og redningsheste. Du kan selv med fordel give din hest søgeopgaver for at hjælpe den med at få udnyttet sit behov for at bruge sin lugtesans. Når vi afhjælper problemadfærd hos heste, er understimulering en af de hyppigste årsager til problemadfærd, vi ser. Modvirk dette ved at aktivere din hest på en naturlig måde. Få en vel-stimuleret hest med fokus på samarbejde og styrkelse af båndet imellem jer.

Vi underviser i forskellige grene af næsearbejde (Scent Detection, søgning og spor).

Miljøtræning

Disse færdigheder kan være med til at øge hestens selvtillid. Træningen er for heste i alle aldre. Det går ud på at gøre hesten tryg ved forskellige miljøer, genstande og forhindringer for at modvirke angst hos hesten. Vi kan tilpasse forhindringerne til den enkelte hest. 

Det er vanskeligt at være vild og koncentrere sig på samme tid. Vi fokuserer på at lære hesten at bruge sin energi hensigtsmæssigt og lægger vægt på tid til tryghed og stabilitet, fremfor fart over feltet, da vi ønsker at forebygge et højt stressniveau hos hesten.

Freestyle

Her sætter kun fantasien grænser. Vi indlærer/bygger videre på forskellige tricks med hensyntagen til hestens anatomiske formåen og grundlæggende træningskompetencer. Træningen kan ofte tilføje samværet mellem hest og menneske en helt ny dimension, hvor begge parter kan være kreative og udforske nye sider af samarbejdet.

Mulighed for at at træne hen imod en serie med eller uden musik.

Andre øvelser

Såfremt der er andre færdigheder, du ønsker at indlære, hører vi gerne fra dig.